Friday, April 9, 2010

Яйчена салата

Още един начин(по-бърз и мързелив от предишния) да оползотворите доста от останалите ви може би Великденски яйца! Може и по всяко друго време, разбира се. Тези яйца ги бях сварила за да направя пълнени яйца за гости, но както много често ми се случва, не ми остана време и затова набързо направих тази салата!



5-6 сварени яйца
Около 1ч.ч Котидж сирене или извара
2-3с.л майонеза
1ч.л горчица(по желание)
2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
2 скилидки чесън пресован
2-3 лъжици нарязан пресен копър
Сол и черен пипер на вкус

Яйцата се обелват и нарязват на малки кубчета.
В купа се слагат всички продукти и се объркват. Прибавя се сол и черен пипер на вкус, може да прибавите и щипка червен пипер.
Много върви с препечени филийки!
Може да се сервира върху листо зелена салата, върху резен домат или да се напълнят издълбани домати, може да оформите и сандвич с филийки хляб, зелена салата, домат и ...... това оставям на вас!

4 comments:

  1. Танита, много вкусни и интересни предложенията за оползотворяване на останалите великденски яйца :)
    Вкъщи като за първа година не остана нито едно, но това не пречи да опитам рецептите :)

    ReplyDelete
  2. Танита,
    не видях козуначения ябълков сладкиш, но харесах яйчената салата и пълнените яйца.
    Чудесни пролетни идеи, благодаря!
    Хубав и усмихнат уикенд,Диана

    ReplyDelete
  3. Страхотна идея! Много ми хареса тази салата! С аромат на копър и чесън.
    Хубав и усмихнат ден!

    ReplyDelete
  4. Ирина, Дианка, Русанка, благодаря ви! Иринка и на мен не ми останаха яйца тази година, аз не ям яйца, но съпруга и децета си отядоха.
    Дианка, дори не съм си свалила снимките с козуначения пудинг още.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...