Патладжанени пакетчета


Продукти за около 12 броя: 
3 бр. японски патладжани  или по-тънки и дълги нашенски си патладжани 
Около 3 по-малки домата 
Около 100г свежа моцарела 
2 скилидки чесън, пресован 
1/4ч.ч сушени домати в зехтин 
3 с.л готово или домашно пригответо песто 
Листа босилек, зехтин 

Почистете патладжаните(измийте ги добре, не ги белете, по ефектно е с кората) и ги нарежете на филийки по дължина, с дебелина около 5мм(трябва да получите около 24 парчета). 

Намажете ги леко със зехтин и ги изпечете на грил, грилован тиган или тиган с незалепващо покритие. 

Доматите и моцарелата нарежете на кръгчета с дебелина 6-7мм(трябват ви по12 парчета или на половината броя на получените ленти патладжан)

Нарежете сушените домати на много ситно и объркайте с пестото и чесъна.

Вземете две парчета патладжан и ги кръстосайте(като снимката по-долу). Поръсете ги леко със сол, сложете върху тях парченце домат, моцарела, а върху нея лъжичка от сушените домати с песто и листо босилек.
 

 Загънете срещуположните краища патладжан, така че да се оформи пакетче като на снимката. Подредете в поднос и сложете листо босилек върху всяко пакетче.

   

Comments

  1. Чудесни и откъм визия и откъм вкус пакетчета! :)
    патладжан и домат е любима моя комбинация.
    Спокойна и приятна вечер :)

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти, приятна вечер и на теб! Настина се получиха много вкусни, проготвих ги за гости и всички много ги харесаха, дори и тези, дето уж не обичали босилек и песто.

    ReplyDelete
  3. Изглеждат страшно апетитни. И на мен комбинацията от патладжан и домати ми е много любима. Ще ги изпробвам този уикенд. Благодаря за интересната рецепта и илюстрациите към нея.

    ReplyDelete
  4. Прекрасни пакетчета с любим вкус на босилек :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
  5. Tanita, your little eggplant packages looks absolutely gorgeous!
    compliments!

    ReplyDelete
  6. Танита, винаги показваш такива вкусотии! Аз вече се изчерпах откъм идеи за патладжани и много се зарадвах на това ти предложение, изглежда много вкусно!

    ReplyDelete
  7. Чеситт празник, Таня!

    ReplyDelete
  8. Мн.вкусно!Ще ги направя и аз!Поздрав от Северна Каролина,
    за вкусните неща,които приготвяте!:)

    ReplyDelete

Post a Comment